Nieuwe website Geneesmiddelenbulletin


Dit artikel is onder medeverantwoordelijkheid van de redactiecommissie tot stand gekomen.

Geachte lezer,

Het redactiebureau en de redactiecommissie zijn verheugd u de nieuwe website van het Geneesmiddelenbulletin te kunnen presenteren. De inhoud vanaf het laatste nummer tot en met het eerste nummer uit 1967 is volledig opgenomen in de website. De oude website die was ondergebracht bij het Artsennet functioneert niet meer vanaf begin september 2015 (Gebu 2015; 49: 99).

De website van het Geneesmiddelenbulletin is een geheel zelfstandige website die niet is verbonden met enige andere organisatie. De website kan worden bereikt via www.geneesmiddelenbulletin.nl, maar ook via www.geneesmiddelenbulletin.com.

Op de homepage van de website staat de introductietekst van het laatstverschenen hoofdartikel. In het rechter grijze en gele kader staat de inhoud van het laatste nummer: in het grijze kader die van het hoofdartikel en in het gele die van het Prikbord. Onder het linker kader staat het doel van het Geneesmiddelenbulletin kort omschreven, gevisualiseerd door dr Frits.

nieuwe-website

U treft onder ’Over het Geneesmiddelenbulletin’ informatie over onder meer het doel en de werkwijze, de organisatie en de geschiedenis aan. De rubriek ’Links’ is een overzichtspagina met verwijzingen naar een groot aantal externe websites. Het overzicht opent met de links naar de Medline-website en de website van de International Society of Drug Bulletins (ISDB). Ook kunt u zo toegang krijgen tot de websites van een aantal van onze zusterbladen, zoals het Britse Drug and Therapeutics Bulletin, de Australian Prescriber en de Duitse Arzneimittelbrief en het Arznei-Telegramm. Nieuw is de rubriek ’English’ waarin Engelse vertalingen van de Plaatsbepalingen van de artikelen alsmede enkele algemene artikelen zijn opgenomen. Voor het overige spreekt de website voor zichzelf.

Redactiebureau, redactiecommissie en wetenschappelijke adviesraad zijn erg benieuwd naar uw mening over deze website. Uw commentaar wordt zeer op prijs gesteld en u kunt dit sturen naar info@geneesmiddelenbulletin.nl.

Alvast onze dank voor de te nemen moeite.